Varm opp boligen på rimelig vis i vinter

Les mer om energiøkonomisk peis som holder familien varm om vinteren, samtidig som du sparer penger.

Usikker på om gasspeis er det beste alternativet for deg og din familie? Det finnes flere grunner til å bytte ut den tradisjonelle vedpeisen til fordel for en stilfull og energiøkonomisk gasspeis.

Varm opp boligen med gasspeis

Gass er billigere enn strøm, samtidig som propan også avgir mindre karbondioksid (CO2) enn annet fossilt brensel. Ved å bruke gasspeis slipper du i tillegg støv som vanligvis oppstår ved forbrenning av ved. Dette støvet som oppstår ved vedfyring kan ha en negativ innvirkning på folk med luftveisproblemer, og ved å unngå det bidrar du dermed positivt til miljøet. I tillegg er det mindre vedlikeholdsarbeid ved forbrenning av gass enn ved bruk av olje eller vedfyring.

Stilfullt flammebilde

Alle Faber gasspeiser leveres med et realistisk flammebilde, som kan kontrolleres opp og ned etter hvor varmt du ønsker å ha det i hjemmet ditt. I tillegg kan ikke gass antennes uten riktig temperatur, og fungerer ikke peisen slik den skal vil det heller ikke komme flammer. Du kan lese mer om ulike flammetyper til din Faberpeis her.

Kontroller flammene med et tastetrykk

Via en app på smarttelefonen eller med kun et tastetrykk, får du levende flammer i peisen – enten manuelt eller automatisk. Sistnevnte regulerer varmenivået ut ifra hvor mange grader du ønsker å ha i rommet. Når gradestokken bikker over din ønskelige temperatur skrur peisen seg automatisk av.

Ønsker du allikevel å ha den på setter du den på manuell. Fabers modeller justerer ned flammene i både høyde og bredde med en trinnbrenner, og gir deg den ønskelige kosen. Trinnbrenner er også perfekt for moderne hjem da dagens hus- og leilighetsstandard har svært god isolasjon.

Egner seg til alle romstørrelser

En gasspeis behøver ikke å ta stor plass. I motsetning til vedpeiser behøver ikke gasspeisen egen pipe, og du kan enkelt montere den med et avgassrør gjennom ytterveggen. I tillegg gjør rørgjennomgangen gasspeisen mer fleksibel i forhold til plassering, og du kan plassere din gasspeis ved alle yttervegger i huset eller leiligheten din.

En rimelig løsning

Sist, men ikke minst, er gasspeis en rimeligere løsning enn elektrisk oppvarming. Kjøper du gass om sommeren ligger kiloprisen på ca. 8-9 kroner per kilo gass, mens den om vinteren er på rundt 12-13 kroner per kilo. Måler du dette opp i mot elektrisk oppvarming blir regnestykket slik:

1 kilo propan er 12,81 kwh (energiinnhold) 8 kroner for 12,81 kwh= 0,62 øre per kwh (uten ekstrakostnader for nettleie). Strøm snittpris er ca. 1 kroner per kwh om vinteren.

 

Ta gjerne kontakt med oss om du har noen spørsmål!