Slik monterer du peiskasse

Er du på utkikk etter en lekker peiskasse, men er usikker på hvordan den monteres? Finn svarene her.

Å bygge peiskasse er lettere enn du tror, men for å få et vellykket resultat anbefaler vi likevel at en fagmann utfører jobben. Årsaken til dette er at piperørene må bygges inn i peisen sammen med ventilrister for å forhindre en eventuell varmeansamling. I tillegg må peiskassen konstrueres av brannresistente materialer, og en serviceluke må også plasseres korrekt under peisen ved betjeningspanelet.

 

Lukket eller åpen forbrenning?

Før du konstruerer en peiskasse er det viktig å sette seg godt inn i forbrenningssystemet. Faber gasspeiser har et lukket forbrenningssystem kalt ”Multi-Vent”. Dette systemet trekker inn luft ved naturlig ventilasjon, og driver ut brenngassen gjennom et dobbeltvegget rør. Dette forhindrer oksygenmangel i rommet og alle avgasser transporteres direkte ut.

Når det gjelder et åpent system vil peisen bestemme hvor pipen med gassavføring skal stå. Et åpent system bruker oksygenet i rommet. Derfor er det nødvendig med god isolasjon. Et åpent system kan forårsake problemer med sot, avgasser og fuktighet i nye velisolerte bygninger.

 

Vil du vite mer?

For gode råd om peiskasse og mer informasjon om åpen eller lukket forbrenning, kontakt oss ved å klikke her.