Her bør du plassere peisen

Vi har tipsene til hvor du bør plassere peisen, og hjelper deg med å velge riktig peisfasong til ditt hus.

Å finne den riktige peisen til huset, hytta eller leiligheten er ingen lett jobb. Og når valget er gjort dukker det opp en rekke nye spørsmål som skal avgjøres. Skal peisen henge lavt eller høyt? Skal den stå nærme vinduet, eller bør vi la den fungere som en romdeler? Det er ikke lett å finne ut av dette. Derfor har vi  skrevet ned noen råd som forhåpentligvis gjør det lettere å bestemme seg for hvor peisen skal stå i rommet, – og hvilken fasong du bør velge.

Slik bør du plassere peisen

Har peisen tresidig glass kan den brukes som en romdeler. Plasserer du den mellom stue og kjøkken vil den virke transparent, og du får glede av peisen i flere rom. I tillegg vil varmen også spre seg raskere.

Tidligere var det vanlig å plassere peisen ned mot gulvet, slik at man lettere fikk både gulv- og romvarme. I dag ønsker man å se mer av flammene, og derfor flytter mange peisen opp på veggen. I en spisestue der man ofte sitter høyt kan du montere peisen høyt oppe, mens i stua bør sofaen monteres lenger ned på veggen slik at man får glede av den fra sofakroken.

Peisen skal vare i mange år

I jakten på den perfekte peisen er det viktig å huske på at den skal vare lenge. Er du usikker på hva du ønsker bør du snakke med en fagperson som kan hjelpe deg med å finne en peis som passer inn hos deg, og gi deg råd om hva som vil fungere best i ditt hjem. Husk at du også kan sette ditt eget preg på ildstedet ved å velge spesielle brennertyper, dekor og ved å designe omrammingen selv. Husk på at materialet som brukes skal tåle varme og være brannhemmende. Du kan lese mer våre unike brennertyper, dekor og omramminger her.